Sunday, December 27, 2009

Love, lurVe, luF! is.............

luf! is cInta...
it so diffIcult to fInd it.....
luf! luf! luf!


whEre is tHe luf!?????
luf! luf! luf!


luf! Allah,
luf! mum n daD,
luf! teAcher,
luf! bff @ friendz,
luf! rasul,
luf! quRan n kitaB,
luf! bf @ gf....

i love u olsss.....
its abOut lOve, lurve n luf!....muaahhh...=))

-cheer_luf!muah
-penaezatul-

Tuesday, December 22, 2009

buKit Merah LakEtOwn rEs0rT...


arghhhh, bgun pagi??pkul 5.30 pagi....ngantuknye tapi kne bgn gak la cz ckp nak bertolak kul 6.30 pagi....tup2 kul 8 pagi baru gerak....
my mum kejutkan pukul 5.30 pagi, tapi terpaksalah berkorban waktu tido ku...huhu...after dah settle sumer, siap salam n cium tangan mak n ayah, dalam pkul 7pagi, ktorg dah gerak ke tempat yang patut berkumpul... kitorng la org pertama smpai kat situ...


sampai je, breakfast dulu before gerak ke perak...waaahh, 8 jam tu....

around pukul 8,sudah kelihatan kereta2 yng akan konvoi tiba, tak banyak pun, cuma dalam 6 buah je coz ramai yang cancel last minute sebabnye anak berkhatan la, banyak kenduri and ape2 je lah...huhu...

bukit merah, im coming.....huhu.... stay for 3D2N..
1st day, lepas bace doa dah settle, perjalanan ktorg bermula dari gong badak terus ke perak...


perdana v6
TAA 6886 kene tunda....anto klinik kat kay tee...huhu


hujan mengiringi sepanjang perjalanan kami ....hujan itu rahmat...huhu...
dalam pukul 10pagi, dah masuk area kelantan...perjalanan kitorang masih ok tapi sampai jer area machang,tetibe jer bhagian hadapan kereta berasap...ktorang dah panik tapi xade pape pn...my bro call kwn dye n bad news, kereta 2 xleh nak gerak untuk perjalanan jauh...so, nak wat camner, kene terima jelah ape yang berlaku...huhu...


kerja menunda sedang berlaku..huhu....

haaaa,kalo dah kete kitorang dah xleh gerak, ini bermakna, ktorang xjadik la pergi ke lake town...huhhhh...bley ker cmtu, dahla separuh jalan, xkanlah kitorang xpergi kan...
bknnye ktorang x pergi tapi, kiorang kne menumpang la kereta orang laen...huhu...berpisah laa...huhu... naek kereta orang lain ni xselesa tau, nak wat cmne, kne lah ikut...nasib baek ade space, kalo tak, tunggu bas laa blik ke kay tee...huhu...lepas sumer dah settle, dalam pukul 11.30, ktorg teruskan destinasi yang dituju...



tempat penginapan kitorang...

dalam pukul 5 petang, sampai kat tempat penginapan kami....sumer amik kunci bilik dari my bro...kebanyakan bilik kami sumer kat level 8...tempat teratas sekali.....sampai bilik, terus tiddo laaa...huhu...



pandangan dari level 8 tempat kami menginap....

pukul 8 gerak mkn malam...xpaham ape jenis kedai makan sebabnye banyak sangat nyamuk...mengalahkan hutan...tunggu order satu hal, makanan mahal tapi hampehh, xsedap langsung...sekadar isi perot jer....xcukup dengan makanan tu, aku order sate pulak tapi tapau...hihi...wa makan banyak doowww...huhu...sate dye boleh tahan sedap...
lepas siap makan sumer, balik bilik and ready untuk bermaen esok...=))



ni kolam untuk orang dewasa...

2nd day, dalam pukul 8 pagi, aku, kak ika n adik dah bersiap untuk breakfast...
after breakfast, peserta konvoi bersiap ke water park....sampai at water park, beratur beli tiket, tpi harga tiket agak mahal, rm40 seorang...if dekat Lost World only rm20..ape yang beza eh...tapi xpe, big bos yang sponsor sumer nie...kitorg juz ikut jer...huhu... tenkiu along...=)) ...
dalam pukul 5ptg, konvoi ktorg menuju ke penang.. 2jam dari tmpat menginap ktorg...alang2 dah smpai kat penang, pe lagi nasi kandar la... dah nama pun penang, cnfim orang mamak...wa xsuka la masakn mamak nie..even tgah lapar, aku rela ikat perut n try carik kedai makan laen or beli roti dah cukup...kalo air boleh jer layann...kedai nie memang femes ngn nasi kandar...tapi wa xade selera...huhu...
after dah siap makan, shopping tyme at Queensbay Mall...my bro adalah ketua konvoi untuk kali ini...so, sumer arahan, dye yang tentukan...dalam sejam lbh kat Queensbay Mall, tapi sempat jer beli baju n wedges...huhu...around 8 malam, gerak balik ke Suria Apartment...


yang ni pulak untuk children...

last day at suria, cam bese , bangun pagi pegi beakfast n kemas barang nak balik...
tapi dalam pukul 9 pagi, my sis n i bersiap untuk mandi kt kolam nie...pukul 11 dapat call dari my bro, dye suruh ready untuk balik...



pic xready...at puncak titiwangsa...sejuk giler...otw balik kay tee....

water park...


dari pandangan atas naek chir lift...

at da back...huhu

me.....=))

papa long and acu....penakut la diorang naek chair lift...
tapi chair lift ni x jamin keselamatannye...penghadangnye boleh angkat...

besttt...

kitorang appy bermain air...huhu...

pic laen, memory card rosak...huhu...sedih tol...dlu dekat genting, terdelete pic tapi pic kat bukit merah memory card msk air...camne 2??huhu...ni jelah pic yang ade...huhu....
14 n 15 feb ke gambang theme park lak....waaaa...best.....huhu...=))))

-cheer_luf!muah
-penaezatul-



gEntIng mAli laGi....

sTar wAlk....

xader nak story pape pn...saje je nak share tyme cuti ari2...on 31 nov,pegi kl...juz stay only 8 days...duk umah pun xade keje gak...huhu...sje nak abezkn cuti aku...duk bersih umah my sista...haha...(buat2 rajin)...hehe...

sepanjang duk kt kl, my sis bwk shopping kat sungei wang, BB plaza...kat area ni mmg ramai yang datang dan tambah2 lagi tyme weekend...mcm2 jenis orang bleh jumpe...huhu....

next shopping, kt sogo n klcc...juz window shopping and amik yang berkenan dimata jer...huhu... tapi pic pun xsempat nak snap...malas punye pasal...huhu...


nak masuk jugak ye mamat kat belakang aku nie...huhu

...mule2 my sis decide nAk g Melaka n bErmalaM kat saNe, tapi memAndAngkan, kawan dye ade keje and xleh nak g mElaka.... xpe,nxt tyme, g melaka lak....huhu...
haaaa,xjadik ke melakA, tapi kitorang decide nAk pergi genting....nsib baIk jadi,kaLo tak jaDik, duk umAh la jawabnye...memang best ke genTing sebabnya banyak game yang boleh maen....kit0rang tak bermalam kat situ, juz balik hari...ktorng bert0lak pagi n petang sket, kitorang dah gerak balik...dalam sejam setengah jer dari kediaman ktorang ke genting..biar pun xsempat nak maen sumer game,tapi kitorang pun berpuas hati c0z dapat tangkap gambar banyak 'TAPI' pic yang kitorang snap terdelete....waaaaaaaa,sedih giler coz aku tercilap tekan delete.....
pic2 ni jer yang ade and leh share ngn korang...huhu...



kuda kat belakang aku ni untuk budak2 jer...aku pun nak naek gak,but not available for me...huhu..

rasenye sekejap jer 8 ari berlalu..huhu...tup2 kene la balik tganu pulak, tiket flight dah pun booking...so,8 december, our flight at 8.05pm...before dat, sempat pegi mcD, isi pew0t sebelum balikk...aku n my youngest sista terbang ke terengganu...
i windu my mum n dad...cAnt wait to see them....huhu....=))

nExt destination, bukiT mErah Laket0wn rEs0rt...see u da nExt blog...will updaTe so0n...=))


-cheer_luf!muah
-penaezatul-

Wednesday, November 25, 2009

STATUS PALSU-VIDI ALDINO

Vidi Aldiano – Status Palsu

Separuh hati denganmu

Ku jalani cintaku

Berusaha ’tuk jadi kekasih

Aku menipu dirimu

Ku bilang cinta padamu

Tapi dariku itu yang terbaik

Kau bukan pilihan

Karna ku tak sedikitpun hasratku padamu

Reff :

Terpaksa aku mencintai dirimu

Hanya untuk status palsu

Setengah hati ku jalani cinta

Karena aku tak suka denganmu
Ku berikan cintaku

Meski tak stulus hatiku

Ku harapkan engkau tak pernah tahu

Rasa cintaku padamu hanya dibibir saja

Tak sedikitpun hati bicara
Semoga selama ini

Kau tak tahu bahwa sesungguhnya

Aku tak mencinta
Back to Reff

Jika aku bisa menjadi lelaki

Pujaan yang selalu engkau impikan

Back to Reff:

-cheer-luf!muah

-penaezatul-

minyak & cLaz baHAsa InGgeRis...=)



aloha my dearest frenz...luf! yeahhh...=P
erm,aku nk stori sket nie...
aritu aku jadi cikgu...
siap ngajar bahasa inggeris tau...hehe...
tapi bleh ke aku jadik cikgu...
bleh je kan...haha...


okeh,straight 2 da story...
act,last week,aku g station myak nk isi minyak...almaklumlah,keje aku ni asek kuor jer...
buhsan la duk umah...
biasanye aku kuor dengan my BFF,aja...
but on dat day,aku kuor sesorang cz after dat,i want to pick up my sista at her school...almaklumla, itu la keje aku ble duk umah...huhu....


okehh,ikuti perbualan aku dengan mamat ni...



me : five pliz!!!
dat guy : (masih pandang belah sana lg, than baru dia tengok aku)
me : Five plzzz!!
dat guy : Aper kak?
me : Five yaa!!!Disebabkan kena menjawab five smpai banyak kali,aku pon bukalah KELAS BAHASA HINGGERIZ utk 2 saat!!
me : FIVE itu Lima yaaa!!
dat guy : Ohh yaaa!! Ahahaha!! (gelak sorang2)


dengan itu,aku pun dapat lar ajar claz bahasa inggeris...huhu...
itu jer yang aku nak story......=P

-cheer_luf!muah

-penaezatul-

Saturday, November 14, 2009

SELAWAT & ALARM CLOCK

dato' siti nurhaliza dengan imej bertudung dan lahirkan album terbaru berunsurkan ketuhanan...


alarm clock... ring ringgg


HUrm, aku rase cam menarik jer entri aku kali ni...haaaa,selawat & alarm clock (jam)..kalau tanye budak2 darjah 1,ape itu JAM? ofcoz diorang jawab jam dinding, jam tangan lor kan......


hhahaha,tapi kalau kite punye jawapan kan mesti power dari budak2 darjah 1...hehe..apelah aku ni nak compare dengan budak2 hingusan pulak...huhu...sOie...kalau orang tanye aku, (dengan yakinnye jawab) jam itu ibarat mase, and mase itu emas,tyme i running running outtt,,mase itu ibrat pedang....bley kerrr???ahhahahah...merepek lah aku nie...ade aku kesah!!!huhu...aku punye blog kan,aku punye pasal la nk create ape pun......hhahaha


Act,aku nak share la story sal alarm clock n selawat...mesti u ols tertanye, ape kaitan alarm clock n selawat...kaankanakan.....
haaaaa,u ols ingat tak ade kaitan ker??..huhu...nape plak pic dato' siti ade...hish2...okehhh,jm kte layan nxt paragraph lak...hehehehe...bley ker???huhu



Selalunye, uolz nk bangun tido, mesti pasang ALARM CLOCK kn?!... Ofcoz lah, kalu x,mahunye terlajak ke tengah hari,hbz semua benda x jadikan..!!!... org laen dah kemana kita haaaa Masih terkontang kanting tido mati ats katil!!!... Per kesss?!... Dulu kita semua beteman dgn Jam yg ala2 bunyi RINGGGGGGGGG tu kan!... now zaman dah maju ke depan, so Alarm tido pun gerak seiring sejalan dengan era teknologi terkini... i believe u olz skunk dah x menggunakan Alarm Clock sbaliknya menggunakan HANDPHONE kan!!!... Bukan saja kecil, malah mudah kita tempatkan disisi kita, dan bunyi Alarm tu pon kita boleh tentukan sendiri... tau ker???tau xpe...huhu

Tapi berkesan ke nak kejutkan kita dari lena?!!... Haaa ntah2 lagi layaaannn tido tu!... tapi kalau aku extend dlu 5 minit...hhaahaha...act, aku ade punya caranya sendiri yg terbukti bukan saja mengerak malah memberi keinsafan... Haaa per tu?... jom kte layannnn....=)

Salah satu caranya adalah... u need 2 choose the right song!!!... janganlah kite pilih lagu org2 putus cinta @ lentok jadi Alarmnya!!... nantikan syok pulak kte layann lgu 2...fikirkan!!!... kita nk mulakan hari baru kita so x kanlah lagu putus2 kot jadi VITAMIN kita everydayzz?... bleyyy???Kata nak hidup lebih baek dari semalam so faham2 je lah lagu per yg sesuai k!... aku suggest kat korank sumer tu lebih baik letak Alarm berunsurkan KETUHANAN!... Kan lebih afdal!!... Nak bangun jer kita dah ingat Tuhan!!!... aku pula menggunakan Alarm bersuara Dato' Siti Nurhaliza!!!!... lagu SELAWAT dari Album terbarunya iaitu Tahajjud Cinta jadi pilihanku...Untung bebenor Dato' Siti Nurhaliza lahirkan Album ketuhanan sebegini!... so daptlah aku combine kan IDOLA + TUHAN utk jadi satu... Hari2 Dato' Siti Nurhaliza kejutkan dari mimpi2 indah.!...huhu... Hari2 juga kite sayang TUHAN dan sekaligus dapat pahala...hehehe!!..Memang terbukti...seronok jer bile time nak bangun tido especially bgn nak solat subuh...huhu!!! ...=)

-cheer_luf!muah
-penaezatul-


Monday, November 9, 2009

LewAt sEmEsTa...


nilah kerja kitorang apabila tyme2 free....

guess who.....

satu kata bertulis cinta
telah merasukiku
tak urung cinta tersentuh
hanya kurasa
mate fera terbeliak ke ape eh??besar 2...hihi...

dan jika wujud yang menjelma
pada sebentuk hati
bukankah itu amanah
dari yang kuasa

ala fera,manje atas aja lak ehh....

wahai insan yang disana
mungkin saja ini kau dengar
melewati semesta ini
aku sampaikan




menunggu bulan yang tak jatuh2...huhu


begitu ingin berbagi batin
mendengarkan hasrat dijiwa


we owez 2gether....


oh tuhan pertemukan aku
sebelum hatinya beku



wif aja yang control senyum....huhu



-cheer_luf!muah
-penaezatul-


no title...=)

hye hye hye...

pehhhh, lamenye xupdate blog...huhu..

almaklumla -penaezatulhamid- bz ngn final n ngah mencari idea untuk post new story...huhu...
untuk kekawan,gud luck eh..luf sumer...
see yeah with new post..huhu

-cheer_luf!muah
-penaezatul-

Friday, October 9, 2009

blOg @ dIaRi


hye my luvly frenz...luf yeaaa...huhhuhu...



erm,nk story pe ehh...

haaa,i got a good story 2 share with u...huhu...

act,i nk tnye la kan,blog nie untuk ape ehhh???

setahu aku,blog ni untuk cter ape2 tentang yg berlaku dlm hidup kite kn...tapi ade jugak blog nie untuk meluahkan ketidakpuashati,mmg xsalah tapi agak2 la kan...jangan private org pun nak story jugak...pikir2 la sket kwannnn...huhu..tapi ade setengah org nk jer cter benda2 tak patut dikongsi...depan org tunjuk baek tp kat belakang punyer la pot pet pot pet...jgn ingat blog u 2 org laen xtau...ello kawan,skunk nie dah canggih la,search jer dah kuar...kite punye minda dah maju berjuta-juta tapak kedepan skrg bknnye perot yang maju ke depan...opsss,sori kalo tempias......asyik makan jer...huhuhu...ag 1 kalo nak mengata kat org 2,agak2 la eh..jgn la smpi dalam blog pun nak terus terang jer share...baek bebenor kamoo...huhu...
pe plak kalo diari hatimu...huhuhu...

haaaa,kalo diari hatimu tu mmg la private,takkan lah nk share jugk knnn...name pun diari kn...betol x??huhu...kite pun xadenye nak g bace diari kamo tue...tau ker?? tau xper...huhu..
k lahh,xtau nk story pe,enjoy ehhh..


-cheer_luf!=)muah
-penaezatul-

Thursday, October 8, 2009

MUET

hyeee...




all my frenz on that day...the speaking test on da same day...



after speaking test, da giler2 tyme...huhu



aina,ya,me,fera,kak aini n hamisah...





after speaking test...appy jer...=)


with ya,kak aini n fera..


u know what is MUET?
MUET stand for Malaysian University English Test is a test of English language proficiency, largely for university admissions. The test is set and run by the Malaysian Examinations Council. Most candidates who sit for MUET do so to apply for admissions in public universities and colleges...
orait,act, i want to share with my luvly frenz n also the silence readers on that speaking test...on 7 october, i need 2 wke up early in the morning for speaking test n ada kt sana dalam pukul 7.30 a.m...thanks to my frenz because u make me wake up earlier...huhu...smpi jer kat sek men keb intan zaharah,ikut je instruction nak ke bilik 2..at level 3,huhhhh,so tireddd...dah lame x naik tangga...ingat dulu2 tyme skolah...huhu...smpi jer kt tmpt yang ditujui,firstly, ktorg kena sign attendance...bile aku tau yg aku ni as CANDIDATE A,makin laju lar jantung aku berdeguppp...huhuhu...dup dap dup dapp...tapi yang hepinye, si fera, acik n budak part 5 course DIA adalah aku punyer candidates...lagi lah gembira sebabnye ktorg penah jadi group sekali...aku bersyukur sgt2...sampai jer turn ktorg, masuk jer bilik exam,i take my place n tetibe jer nervous, aku byk2 berdoa jelah... for the next session on 7 november 2009 for writing,listening n reading sessions....god willing..amin..=)
*sorry,my english is broken*-huhu-
-cheer_luf!=)muah
-penaezatul-

layan eh video niE...=)

video

Lirik Lagu ” Sumaiyah “

Dalam Diri Selembut Sutera

Kau Memiliki Iman Yang Teguh

Kau Nyalakan Obor Agama Dirimu Bak Lentera

Dibelengu Jahiliah Kau Tempuh Dengan Berani

Walau Pun Jasadmu Milik Tuan

Tetapi Hatimu Milik Tuhan Padang Pasir Menjadi Saksi

Ketabahan Keluarga Itu

Tika Suami dan Anak Dibaring Mengadap Mentari

Disuruh Memilih Iman Atau Kekufuran

Samar Jahiliah Atau Sinaran Akidah

Korus::

Sabarlah Keluarga Yasir

Bagimu Syurga Disana

dan Kau Pun Tega Memilih Syurga

Walau Terpaksa Mengorban Nyawa

Lalu Tombak Yang Tajam Menikam

Jasadmu Yang Tiada Bermaya

Namun Iman Didadamu Sedikit Tidak Berubah

Darahmu Menjadi Sumbu Pelita Iman

Sumaiyah Kaulah Lambang Wanita Solehah

Tangan Yang Disangka Lembut

Menghayun Buaian

Mengoncang Dunia Mencipta Sejarah

Sumaiyah Kau Dibunuh Didunia Sementara

Untuk Hidup Disyurga Yang Selama-lamanya

Kaulah Wanita TerbaikSebaik Manusia

Namamu Tetap Menjadi Sejarah.....

...................................

erm,best jgak eh skali skale layan lagu sumaiyah nie...huhu...dah lame xdgr...act,group nie name g-heart n terdiri dari 5 anak teruna trang tang tang lagi...huhu...diorg ni terdiri dari sepupu jer dan masing2 tengah sibuk dengan karier sendiri,ade yang tgh stadi,bertunang pun dah ade...i post video nie saje nk suruh korang layannn...layannn ehhh...leave your comment...huhu...all the best 2 all of u guys...

=cheer_luf!=)muah

-penaezatul-

bEngaNg sEsangAt...

hye my dearest frenz...
as usual,ari kamis je, rase cm nk blik kg..dlm onway blik dr dungun ke kay tee 2,smpi je area kelulut,ade la mamat ni mmg xde budi bahase lgsg,maen ludah jer merata tmpt...korg tau x ape yg jadik,tgn i yg kne ngn ludahan dye 2...aduhh,nk mrh pun ade,tapi nk cmner,benda dah jadik..eeeiii,u make me hottt....mmg bengang gler r...i rase i tau sape mamat 2,tp xkan nk tuduh plak kan...ellooo,ni public k,so pndai2 la berbudi bahase sket..jgn xade rase nk berbudi lgsg...tlng r semat sket dlm dri 2 biar ade rase hormat sket..n xkire la korg berada kt mane2 pn..siyez i ckp,i akn respect kat org yg berbudi bahase n tlng la jage sket perilaku kite kt public....n terapkan nilai BUDI BAHASA BUDAYA KITA dlm diri kite..

erm..xtau nk story per,nantikan melalut lak...huhu...nway,i hope u enjoy with my blog...huhu

=cheer_luf!=)muah
-penaezatul-

Thursday, September 24, 2009

lame xupdate blog..

Sorry ye.. tak dapat update blog. Nanti aku update blog ye. Sekarang ni tengah terlalu busy dgn assement ,quiz n 2nd test.. pray 4 me k..kepada sumer kengkawan ...jangan berhenti mengunjungi blog -penaezatul- ye.. Sementara –penaezatul- tengah cari bahan untuk update blog , silalah tinggal komen yea…hehe.. Love ya! Muahhh...


=cheer_luf!=)muah
-penaezatul-

Reunion bukak puase...



tomyam n sup tulang yg baru smpi lpas ktorg kenyang mkn...

aku lar ni..


ni madi n kyra..



ni my rumate yg giler2...nona n aja..




ni baru separuh lauk dari yg kyorg order...yg len x sampai lagi...
ermm,ari2 be4 stat cuti raye,kyra decide nk buat reunion bukak puase untuk x-student SMKA tok Jiring dlu..ape lagi,ktorg terus jer stuju...tapi xramai pn yg datang cz masing bizi ngn asement n quiz...kyra yg arrange reunion 2...ktorg decide nk bukak puase dekat Laila's Tomyam Restaurant..peehhh,mmg best gler lauk kt restaurant 2..byk jgak lar ktorg order lauk untuk berbuka..
skali buat reunion,mcm2 story kite dengar,cerita itu la ini lar kan..mmg enjoy gler walaupn xramai yg dtg..tapi,aku arap nti after final,ade reunion yg lg besar yg ktorg nk arrange kan... mmuahh
=cheer_luf!=)muah
-penaezatul-

Eid Mubarak...

with my brother...
with my uncle...













ALHAMDULILLAH. Selamat sudah kita menunaikan ibadah puasa dan kini tiba masa untuk kita menyambut Aidiil Fitri dengan penuh rasa kesyukuran.
Sempena dengan 1 Syawal ini, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua yang mengenali ezatul jauh dan dekat.
saya juga ingin memohon ampun dan maaf seandainya ada perbuatan dan tingkah laku yang kurang menyenangkan.
Seandainya ada perkataan dan tutur kata yang terlanjur, saya juga ingin memohon maaf. Semoga dengan kehadiran Syawal kita dapat mensyukuri nikmat Nya dan hulurkan pada yang memerlukan. Salam Eid-Mubarak




=cheer_luf!=)muah
-penaezatul-

Friday, September 18, 2009

11 september...

nilah pic kitorg hang out n bkak poser skali...layannn eaaahhh....mmuaahh..




















































pic ni mamat bangla yg amekkan...tenkiu bro encemm..huhuhu


with fera...



k.ila,mimi,aque,miss mira n fera..mmuahh




opening soOn..



pic 4 cOver album...bley ker??hhuahua..

dah ckp 1 tahun aku operation..hmmm...and last year jgak la aku kena berpantang makan makanan yg agak bisa...huhu...tapi tahun nie bulan puasa aku nk qada' sume mkanan yg xleh makan...huhu...bley ker...hmmm... dah 2 ari aku demam..lately,aku punyer antibodi xkuat...nape eh...watever lar asalkan aku sehat tyme rayer nti..

haaa,act aku nk story sket sal arini,diz wek aku xblik kg cz byk asement n quiz ade,fenin jgak lakan.tp apeleh wat,dah student namenye..mestilah bz...ari2 ktorg decide nk kuar cz buhsan gler duk kt bilik,lagi2 skunk ni bulan puasa...nk memasak,dpur xde kt hostel..hehhee...tapi kalau ade dpur,berasap ker dapur ktrg...huhu...erm,tgah duk sembang2,ade la dgr sore yg tye nk berbuka mkn ape arini?lpas 2 masing2 xtau nk berbuka ktner..and last minute,ktorg decide nk bukak puase kat luar..set..around kul 3,ktrg kuar dari kolej,xtau nk g ane n then last2 ktorg g mesra mall jer... tmpt ni jelah ktorg dpt g..after cuci mata,adelah jgk barang2 diorg membeli..
after dat,ktrong bkak puase dkt kemaman...byk jgak lauk ktorg order like sweet sour siakap,tomyam,soup tulang,kangkung goreng belacan,sotong goreng kunyit n etc..tapi yg frustnyer,mknan ktorg sampai lambat...huahua...dahlah masing2 ngah lapo...huhu...nasib badan...wlpun lmbt makanan ktorg smpi,perot ktorg stil penuh n kenyang sesangat...hmmm...alhamdulillah...
erm...dah xtau nk story per,cioa dlu...daaaaa...
=cheer_luf!=)muah
-penaezatul-